خانه هوشمند

IIOT (اینترنت اشیا صنعتی) چیست؟ همه آن چیزی که باید بدانید

IIOT (اینترنت اشیا صنعتی) چیست؟ همه آن چیزی که باید بدانید

طبق داده‌های Oxford Economics، اینترنت صنعتی اشیا (IIoT) می‌تواند بر صنایعی که ۶۲ درصد از تولید ناخالص داخلی کشورها را تشکیل می‌دهند، تأثیر بگذارد. برخی از این موارد شامل تولید، انرژی و مواد غذایی است. استفاده از IIoT در صنعت نوید تبدیل شدن به بزرگترین محرک بهره وری و نوآوری در دهه آینده را می دهد.

در حال حاضر 4.6 میلیارد نفر بر روی کره زمین به اینترنت متصل هستند، اما آنها تنها نیستند: تخمین زده می شود که 30 میلیارد دستگاه متصل به شبکه وجود دارد که بدون دخالت انسان در تعامل هستند و به اصطلاح اینترنت اشیا (IoT) را تشکیل می دهند. . اغلب، این فناوری با استفاده از نمونه هایی مانند یخچال ارائه می شود که وقتی شیر تمام شده است، به سوپرمارکت سفارش می دهد. با این حال، بیشتر کاربردهای آن در صنعت است و اینترنت صنعتی اشیا (IIoT) بخش کلیدی انقلاب صنعتی چهارم خواهد بود.

اینترنت صنعتی اشیا (IIOT) چیست؟ تفاوت آن با IOT

اینترنت اشیاء صنعتی (IIoT) مجموعه‌ای از حسگرها، ابزارها و دستگاه‌های مستقل است که از طریق اینترنت به برنامه‌های صنعتی متصل می‌شوند. این شبکه امکان جمع آوری داده ها، انجام تحلیل ها و بهینه سازی تولید، افزایش کارایی و کاهش هزینه های فرآیند تولید و ارائه خدمات را فراهم می کند. کاربردهای صنعتی، اکوسیستم‌های فن‌آوری کاملی هستند که دستگاه‌ها و آن‌ها را با افرادی که فرآیندهای خطوط مونتاژ، لجستیک و توزیع در مقیاس بزرگ را مدیریت می‌کنند، متصل می‌کنند.

برنامه های کاربردی فعلی IIoT عمدتاً در تولید، حمل و نقل و انرژی متمرکز شده اند، با سرمایه گذاری بیش از 500 میلیارد دلار در سراسر جهان در سال 2023 که انتظار می رود تا سال 2025 دو برابر شود. در آینده نزدیک انتظار می رود که پذیرش IIoT منجر به پیاده سازی شود. ربات‌های صنعتی بیشتر، مانند کوبات‌ها، سیستم‌های کنترل انبار و حمل‌ونقل، و سیستم‌های نگهداری پیش‌بینی‌کننده.

تفاوت بین اینترنت اشیا (IoT) و نسخه صنعتی آن (IIoT) در این است که در حالی که اینترنت اشیا بر خدمات برای مصرف کنندگان تمرکز دارد، IIoT بر افزایش ایمنی و کارایی در سایت های تولیدی تمرکز دارد. به عنوان مثال، راه‌حل‌های مصرف‌کننده بر روی دستگاه‌های هوشمند برای خانه، از دستیارهای مجازی گرفته تا سنسورهای دما یا سیستم‌های امنیتی، یا برای افراد، مانند پوشیدنی‌هایی که سلامت را نظارت می‌کنند، متمرکز شده‌اند.

ویژگی های اینترنت صنعتی اشیاء (IIOT)

همه سیستم ها را نمی توان به عنوان IIoT طبقه بندی کرد. به طور کلی، آنها نیاز به سیستم های شبکه ای دارند که داده ها را برای تجزیه و تحلیل تولید می کنند و اقدامات مشخص را تولید می کنند. عملکرد سیستم های IIoT بر اساس ساختار لایه ای است:

  • دستگاه ها: بخش قابل مشاهده سیستم دستگاه ها هستند: سنسورها، مکان یاب GPS، ماشین آلات و غیره.
  • شبکه: بالاتر از این لایه اتصال است، یعنی شبکه ای که بین این دستگاه ها و سرورها از طریق ذخیره سازی ابری یا محاسبات لبه برقرار می شود.
  • خدمات: اینها برنامه های کامپیوتری هستند که داده های جمع آوری شده را تجزیه و تحلیل می کنند و آنها را برای ارائه یک سرویس خاص پردازش می کنند.
  • محتوا: این رابط با اپراتور انسانی است که می تواند رایانه، تبلت یا حتی دستگاه هایی مانند واقعیت مجازی یا عینک واقعیت افزوده باشد.

برنامه های کاربردی و راه حل های اینترنت صنعتی اشیاء (IIOT)

کاربردهای اینترنت اشیا در صنعت متنوع است، اما در زیر برخی از مرتبط ترین آنها را بررسی می کنیم:

استفاده از وسایل نقلیه خودران

حمل و نقل قطعات به کارخانه یا محصولات به انبار می تواند توسط وسایل نقلیه خودران انجام شود که با شناسایی موانع قادر به حرکت از یک طرف کارخانه به سمت دیگر هستند.

بهینه سازی عملکرد دستگاه

یک ماشین غیرفعال نشان دهنده از دست دادن درآمد است. به لطف حسگرها و پردازش داده ها، امکان بهینه سازی زمان استفاده از ماشین در داخل یک کارخانه تولیدی وجود دارد.

با به کار بردن IIOT همه ارکان کارخانه‌جات صنعتی را به راحتی کترل کنید

با به کار بردن IIOT همه ارکان کارخانه‌جات صنعتی را به راحتی کترل کنید

کاهش خطاهای انسانی

اپراتورهای انسانی همچنان برای بسیاری از وظایف ضروری خواهند بود، اما ابزارهایی که استفاده می کنند برای صرفه جویی در زمان و جلوگیری از خطا به سیستم متصل می شوند.

بهبود در لجستیک و توزیع

محصولات ذخیره‌شده دارای حسگرهایی هستند که داده‌های بی‌درنگ در مورد مکان و حتی دما و شرایط محیطی آن‌ها ارائه می‌کنند که به ویژه در طول توزیع واکسن COVID-19 مفید بوده است.

کاهش تعداد تصادفات

پوشیدنی‌ها، مانند عینک، دستبند و دستکش، امکان جمع‌آوری داده‌ها را از اپراتوری که آن‌ها را پوشیده است، می‌دهند. نمونه‌هایی از این داده‌ها از محل یا نزدیکی آنها به ماشین‌ها گرفته تا نبض، دما و فشار خون آنها، در نتیجه احتمال تصادفات را کاهش می‌دهد.

همچنین بخوانید :

با انواع خانه هوشمند بیشتر آشنا شوید و از تمام مزایا و کاربرد آن‌ها با خبر شوید

مزایای اینترنت صنعتی اشیاء (IIOT)

IIoT مزایای بسیاری را برای شرکت ها به ارمغان می آورد، و طبق گفته شرکت مشاوره مورگان استنلی، برخی از اصلی ترین آنها در اینجا آمده است:

  • کارایی و بهره وری را افزایش می دهد.
  • فرصت های تجاری جدیدی ایجاد می کند.
  • بهای تمام شده دارایی ها را در طول چرخه عمر آنها کاهش می دهد.
  • ایمنی کارگران را افزایش می دهد.
  • فرآیند نوآوری محصول را هدایت می کند.
  • درک خواسته های مصرف کننده را بهبود می بخشد.

خطرات سیستم های IIoT چیست؟

بسیاری از مشکلات امنیتی مرتبط با IIoT ناشی از فقدان اقدامات امنیتی اساسی در محل است. شکاف های امنیتی مانند پورت های در معرض، شیوه های احراز هویت ناکافی و برنامه های منسوخ شده به ظهور خطرات کمک می کنند. اینها را با اتصال مستقیم شبکه به اینترنت ترکیب کنید و خطرات احتمالی بیشتری را دعوت کنید.

کسب‌وکارها ممکن است با تأثیر احتمالی از بین رفتن سیستم‌های فناوری اطلاعات به دلیل جرایم سایبری یا آلودگی بدافزار آشنا شده باشند. با این حال، همگرایی IT و OT یک عامل خطر مهم جدید را معرفی می کند: تهدیدهای دنیای واقعی که می تواند حتی غیرنظامیان را تحت تأثیر قرار دهد.

سیستم‌های ناامن IIoT می‌توانند منجر به اختلال در عملیات و زیان‌های پولی، از جمله پیامدهای قابل توجه دیگر شوند. محیط های متصل بیشتر به معنای خطرات امنیتی بیشتر است، مانند:

  • آسیب پذیری های نرم افزاری که می توانند برای حمله به سیستم ها مورد سوء استفاده قرار گیرند.
  • دستگاه ها و سیستم های متصل به اینترنت قابل جستجوی عمومی.
  • فعالیت های مخرب مانند هک، حملات هدفمند و نقض داده ها.
  • دستکاری سیستم که می تواند باعث اختلال در عملیات (به عنوان مثال، فراخوان محصول) یا فرآیندهای خرابکاری (به عنوان مثال، توقف خط تولید) شود.
  • نقص سیستم که می تواند منجر به آسیب به دستگاه ها و امکانات فیزیکی یا آسیب به اپراتورها یا افراد نزدیک شود.
  • سیستم‌های OT برای اخاذی نگهداری می‌شوند، زیرا از طریق محیط IT به خطر افتاده است.

یک نمونه بدنام از سیستم OT که از طریق محیط IT به خطر افتاده است، حمله سایبری دسامبر 2015 علیه یک شبکه برق در اوکراین است، جایی که دشمن توانست زیرساخت فناوری اطلاعات را آلوده کند تا سیستم‌های حیاتی را خاموش کند و برق هزاران خانوار را مختل کند.

دیدگاهتان را بنویسید